Sushi

Wat is Sushi?

Sushi is geen synoniem voor rauwe vis. Dit is maar een van de mogelijke ingredienten voor Sushi . Het is een combinatie van zeebanket en rijst , het basisvoedsel van de Japanners. Sashimi betekent " rauw" in het Japans en slaat meestal op de schitterend gepresenteerde schotels rauw zeebanket en in plakjes gesneden verse vis die men met sajasaus en andere dipsauzen serveert. Sushi heeft betrekking op met azijn aangezuurde rijst die is belegd met sashimi, omelet en groenten, of in donkergroen norizeewier met verschilende vullingen is opgerold. Men serveert sashimi meestal als voorgerecht en sushi als hoofdgerecht of als voorlaatste gerecht in een Japanse maaltijd, voor het desert.

Verschillende soorten Sushi.

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten sushi. De lijst van ingredienten is bijna eindeloos en er zijn diverse manieren van sushi maken, van traditionele vormen waarin rijst en vis in een bak worden gedaan en men ze een bepaalde tijd laat fermenteren, tot ongelofelijk mooie sushi met allerlei patronen, vogels, bloemen, vruchten en figuren. In Europa serveert men meestal Maki-zushi. Dit zijn kleine rolletjes sushirijst die met zeebanket of groenten in nori zijn gerold. Of Nigiri-zushi, die bestaan uit gefileerde rauwe vis op eenhaps " baksteentjes" sushirijst.